Ամանորին համապատասխան․ հավը գարեջրով
Բաղադրությունը՝
2.5 կգ հավ,
1 թեյի գդալ սև պղպեղ,
1 թեյի գդալ համեմ,
աղ,
0,5 լ գարեջուր,
4 հատ թթու խնձոր:
Պատրաստման եղանակը՝
- Հավը ներսից և դրսից ծածկել պղպեղի, աղի ու համեմի խառնուրդով:
- Խնձորները բաժանել 4-6 մասերի, հեռացնել կորիզները և դրանցով լցոնել հավը: Որպեսզի պատրաստման ընթացքում խնձորները չթափվեն, բարակ փայտիկներով ամրացնել հավի փորը:
- Լցոնված հավը փորով դեպի վերև դնել տապակի մեջ։ Տապակը լցնել գարեջրով, փակել կափարիչով և տեղադրել ջեռոց։Ջեռոցում եփել 180-190 աստիճանի տակ մեկ ժամ:
- Մեկ ժամից հավի դիրքը փոխել և թողնել ևս մեկ ժամ: Ապա վերցնել տապակի կափարիչն ու թողնել հավը ջեռոցում ևս կես ժամ, որպեսզի լավ կարմրի։