Կարտոֆիլի կճեպը՝ դեղամիջոց մի շարք հիվանդությունների դեմ
Ամեն օր մենք դեն ենք նետում բազմաթիվ սննդային մնացորդներ՝ չգիտակցելով, որ դրանք իրականում կարող են բուժել տարբեր հիվանդություններ, գրում է budetezdorovy.ru-ն։
Կարտոֆիլի կճեպն օգտակար է բարձր ճնշման դեպքում։ Դրանք լավ լվանում են, վրան եռման ջուր լցնում, 10 րոպե եփում, թողնում՝ սառչի, ապա օրվա մեջ 4 անգամ երկու թեյի գդալ խմում են՝ ուտելուց առաջ։
Թութքի դեպքում՝
3-5 լիտր տարողությամբ կաթսայի մեջ լցնել կարտոֆիլի կճեպները, ջուր լցնել վրան, եռացնել։ Ապա լցնել այդ ամենը գիշերանոթի վրա եւ նսել դրա վրա 10-20 րոպե՝ «ինհալացիա» ընդունելով։
Բրոնխիտի դեպքում՝
Կարտոֆիլի կճեպները եռացնում են 10-15 րոպե, հարում են՝ մինչ համասեռ զանգված դառնալը, լցնում են թանզիֆի վրա եւ դնում կրծքին։