ԼՈԲԻ․ օգտակար հատկանիշները
Լոբին շատ հարուստ է բուսական ծագման սպիտակուցով, որը իր կազմությամբ շատ մոտ է մսի մեջ առկա սպիտակուցին, վիտամիններով և ամինաթթուներով:
Լոբու ոչ միայն հատիկները այլ նաև պատիճը հարուստ է սպիտակուցով և բնական շաքարով, նաև այնպիսի ամինաթթուներով, /տիրոզինը, լիզինը, մեթիոնինը և այլն/, որոնք առկա սպիտակուցը դարձնում են դյուրամարս: Լոբին հարուստ է նաև հանքային նյութերով, Е վիտամինով, որը բնական հակաօքսիդանդ է, բավականին շատ է կանաչ լոբու մեջ և օգտակար է մաշկին, մազերին, եղունգներին, ինչպես նաև հարուստ է А, В, C, К, PP վիտամիններով նույնիսկ կառոտինով:
Լոբու մեջ առկա ֆոսֆորը, երկաթը, կալիումը, կալցիումը, նատրիումը, մագնիումը և յոդը այս մթերքը դարձնում են արժեքավոր ռեվմատիզմ ունեցողների և բրոնխյալ ու աղիքային խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար:
Շաքարախտով հիվանդների համար նորից լոբին իդեալական սնունդ է, հատկապես կանաչը՝ հիմա այնքան մատչելի ու շատ:
Ուտեմ քեզ-ի ֆեյսբուքյան էջից