15 Նոյեմբերի, Ուրբաթ, 2024
KFC

7 պատճառ՝ հնդկաձավար ուտելու համար

Հնդկաձավարի մեջ հանքանյութերի և վիտամինների չափաբաժինը մյուս ձավարատեսակների համեմատ գրեթե 3 անգամ ավելի շատ է:
Վիտամին՝ А, В1, В2, В3, В6, В9, Е, Н, PP
Միկրոտարրեր՝ երկաթ, կալիում, կալցիում, մագնեզիում, նատրիում, քլոր,ֆոսֆոր, յոդ, մեղր, ցինկ, մոլիբդեն, վանադիում, տիտան, անագ
Մոնոսախարոիդներ
Մոխիր
Մանրաթելեր
Օսլա

Ինչ վերաբերում է ճարպերին, սպիտակուցներին և ածխաջրերին, ապա այս դեպքում ևս հնդկաձավարն առաջին տեղում է: Ճարպերը հիմնականում բուսական ծագման են, որոնք նվազեցնում են խոլեստերինի մակարդակը և կարգավորում նյութափոխանակությունը: Հնդկաձավարի բաղադության մեջ մտնող սպիտակուցներն իրենց հերթին պարունակում են մեծ քանակությամբ ամինաթթուներ:
Հնդկաձավարը օրգանիզմի համար համարվում է առողջ սննդատեսակ: Այն ամրացնում է արյունատար անոթների պատերը, նյարդային համակարգը` նվազեցնելով դեպրեսիայի հավանականությունը: Հնդկաձավարի օգտագործումն անփոխարինելի միջոց է հետևյալ դեպքերում`

 քրոնիկ հոգնածություն, սթրես,
 իմունիտետի հետ կապված խնդիրներ, թունավորում,
 աղեստամոքսայինն տրակտի խանգարումներ, գաստրիտ, մարսողության խանգարումներ,
 սրտանոթային համակարգի հետ կապված խնդիրներ` հիպերտոնիա, աթերոսկլերոզ
 անեմիա,
 շաքարային դիաբետ,
 տարբեր տեսակի ծագման ուռուցքներ, նորագոյացություններ:

KFC

Արխիվ

Նոյեմբերի 2024
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Հոկտեմբերի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ