16 Հունվարի, Չորեքշաբթի, 2019

Ամենավտանգավոր մթերքները. փորձագետներ

df-16-768x512

Դիետոլոգներն ամենավտանգավոր մթերքների շարքում ներառել են նրբերշիկը, կիսաֆաբրիկատները և ձկան պահածոները, հաղորդում է MedDaily-ն:

Այս առումով առաջին հորիզոնականում են նրբերշիկը և մշակված մսամթերքից պատրաստված երշիկեղենը: Փորձագետների խոսքով՝ որքան ցածր է դրանց արժեեքը, այնքան դրանցում քիչ է միսը և շատ՝ թունավոր կանցերոգենները:

Վարկանիշային աղյուսակի երկրորդ տեղում ոչ թանկարժեք կիսաֆաբրիկատներն են, որոնք ֆոսֆատի և ճարպերի բարձր պարունակություն ունեն:

Երրորդ հորիզոնականը մասնագետները ձկան պահածոներին են հատկացրել: Դիետոլոգների կարծիքով՝ կարևոր է մթերքի արժեքը, քանի որ էժան պահածոյացված ձկան տարայում թթվայնության բարձր մակարդակի պատճառով կարող են ծանր մետաղներ առաջանալ:

 

Արխիվ

Հունվարի 2019
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Դեկտեմբերի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ