24 Մարտի, Կիրակի, 2019

Ամենավտանգավոր մթերքները. փորձագետներ

df-16-768x512

Դիետոլոգներն ամենավտանգավոր մթերքների շարքում ներառել են նրբերշիկը, կիսաֆաբրիկատները և ձկան պահածոները, հաղորդում է MedDaily-ն:

Այս առումով առաջին հորիզոնականում են նրբերշիկը և մշակված մսամթերքից պատրաստված երշիկեղենը: Փորձագետների խոսքով՝ որքան ցածր է դրանց արժեեքը, այնքան դրանցում քիչ է միսը և շատ՝ թունավոր կանցերոգենները:

Վարկանիշային աղյուսակի երկրորդ տեղում ոչ թանկարժեք կիսաֆաբրիկատներն են, որոնք ֆոսֆատի և ճարպերի բարձր պարունակություն ունեն:

Երրորդ հորիզոնականը մասնագետները ձկան պահածոներին են հատկացրել: Դիետոլոգների կարծիքով՝ կարևոր է մթերքի արժեքը, քանի որ էժան պահածոյացված ձկան տարայում թթվայնության բարձր մակարդակի պատճառով կարող են ծանր մետաղներ առաջանալ:

 

Արխիվ

Մարտի 2019
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Փետրվարի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ