12 Նոյեմբերի, Երեքշաբթի, 2019
KFC

Թեյը նաեւ վնասակար հատկանիշներ ունի

15392950_954563134673664_5647671428727330155_o

Ջուրը եռացնելու ժամանակ մահանում են դրանում առկա ոչ միայն վնասակար, այլ նաև օգտակար նյութերը և արդյունքում ստացվում է մահացած ջուր:

Թեյն անհրաժեշտ է խմել թարմ վիճակում, հակառակ դեպքում 20 րոպե անց դրանում սկսվում է թթվեցման գործընթացը:

Եթե հաճախակի ու երկար ժամանակի ընթացքում սև թեյ խմել, ապա մարդու ատամները սկսում են դեղնավուն դառնալ: Իսկ մեծ քանակությամբ կանաչ թեյից քայքայվում է ատամի էմալը:

Թունդ թեյի մեջ մեծ քանակությամբ թեին (թեյի տերևներից ստացվող ալկալոիդ) ու կոֆեին է պարունակվում, այդ իսկ պատճառով էլ այն կարող է գլխացավ կամ անքնություն առաջացնել:

Թունդ թեյը նաև վատ է ազդում սիրտանոթային համակարգի վրա ու խթանում է մեծ քանակությամբ ստամոքսահյութի արտադրությանը: Կանաչ թեյը կարող է փորկապություն առաջացնել:

Թեյը նաև արգելվում է խմել բարձր ջերմության ժամանակ, քանի դրանում առկա տեոֆիլինը լավ բարձրացնում է մարմնի ջերմաստիճանը:

Կանաչ թեյն արգելվում է հիպոտոնիկներին, քանի որ այն նվազեցնում է զարկերակային ճնշումը:

 

KFC

Արխիվ

Նոյեմբերի 2019
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Հոկտեմբերի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ