19 Օգոստոսի, Երկուշաբթի, 2019

Ձմերուկի օգտակար հատկությունները

14225607_892681470861831_7050010889056246607_n

Սառը ձմերուկը ամենաշատ սպառվոս մթերքներից է մանավանդ տապին, սակայն քչերը գիտեն, որ վերջինս ոչ միայն համեղ է, այլև նույնիսկ շատ անհրաժեշտ օրգանիզմին:

Նախ և առաջ ձմերուկն օգտակար է սրտի աշխատանքի համար, քանի որ պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C:

Բացի այդ ձմերուկը քաղցկեղի լավագույն թշնամին է, քանի որ պարունակում է լիկոպին, շատ հաճախ հենց այդ նպատակով բժիշկները խորհուրդ են տալիս ձմերուկն օգտագործել կանաչ թեյի հետ մեկտեղ:

Ձմերուկը նաև հանդիսանում է վիտամին A-ի օգտակար աղբյուր, որն էլ օգտակար է նյարդային համակարգի աշխատանքին: Սակայն անհրաժեշտ է հիշել, որ ձմերուկի հետ մեկտեղ չի կարելի օգտագործել ալկոհոլ, հենց այդ պատճառով էլ մանսագետները խորհուրդ են տալիս այն օգտագործել նախաճաշին:

Ձմերուկ հանդիսանում է նաև էներգիայի հրաշալի աղբյուր: Ինչպես հայտնի է, ձմերուկի բաղադրության 92 տոկոսը բաղկացած է ջրից, իսկ մնացածը՝ մագնիում և կալիում, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար: Հենց այդ պատճառով էլ մասնագետները խորհուրդ են տալիս ձմերուկի հյութ օգտագործել մարզվելուց անմիջապես հետո, քանզի մարզվելիս մարդիկ կորցնում են մեծ քանակությամբ մագնիում և կալիում:

Արխիվ

Օգոստոսի 2019
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Հուլիսի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ