Կմեկնարկի պահածոների փառատոնը /վիդեո/
Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման ու պահպանման ՀԿ նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը Henaran.am-ի հետ զրույցում խոսեց ավանդական կերակրատեսակների ևս մեկ փառատոնի նախաձեռնության մասին:
Սեդրակ Մամուլյանը այս անգամ մտադիր է հիմնել պաշարի մշակույթի փառատոն.”Աբովյանի տարածաշրջանում ուզում ենք այսպես ասած պաշարի տոն կազմակերպել:Պահած բաները կոչվում են պահածո, պարտադիր չէ դա բանկայի մեջ լինի: Ասենք ձավարեղենը՝ կորկոտ, բլղուր, փոխինձ”:
Թե ինչպես էին պահածո պատրաստում հին հայերը, և ընդհանրապես պահելու մշակույթի մասին Սեդրակ Մամուլյանի դիտարկումները Henaran.am-ի տեսանյութում: