02 Մայիսի, Հինգշաբթի, 2024
KFC

Ինչ դնել ամանորյա հայկական սեղանին

Ամանորյա հայկական ուտեստները շատ են տարբերվում ավանդական հայկական տոնական ու ծիսական ուտեստներից: Henaran.am-ի հետ զրույցում այս մասին ասաց խորհարար Սերգեյ Հունանյանը:”Ես խիստ դեմ եմ այսպես կոչված` ”ավանդական” սեղաններին,  խոզի ազդրամսով, այլ մսերով սեղաններն ավանդական չեն”,-ասաց Հունանյանը:

Ըստ խոհարարի` հայկական ավանդական ուտեստներից ամանորյա սեղաններին պետք է դրված լինի նախ և առաջ հրաշահամ տոլման: ”Ավանդական տոլման պետք է պատրաստել այնպես, ինչպես պատրաստել են 5-րդ դարից սկսած, այսինքն` երբ ոչ մի մսատեսակ մսաղաց չմտնի, կտրտված կամ էլ ծեծած մսով պատրաստված լինի”,-նշեց խոհարարը: Հարկ է նաև բրնձի փոխարեն օգտոագործել խոշորահատ բլղուր: Փորձառու խոհարարը վստահեցնում է, որ այս տոլմայից բացի պահքի տոլմա ևս պետք է պատրաստել: Այն կարող է լինել սնկով, ավելուկով և այլ կանաչատեսակներով:

Երկրորդ ավանդական ուտեստը, որ անպակաս է եղել հին հայերի ամանորյա սեղաններից,  նրբատապական է, այն է` հայկական արքայախնձորով` սերկևիլով տապակված միսը: Այս կերակրատեսակը շատ քիչ մարդկանց մոտ է հանդիպում: ”Մենք պետք է ունենանք նաև թանձրուկներ` սոուսներ, աղցանների տարբեր տեսակներ, ասենք ավելուկով, սնկով, խաշած ընկույզով աղցաններ, որոնք կարող են լինել հրաշահամ ամանորի ուտեստներ”,-խորհուրդ տվեց Սերգեյ Հունանյանը:

 

KFC

Արխիվ

Մայիսի 2024
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Ապրիլի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ