Ամանորի կերակրատեսակ. ինչպես պատրաստել կոլոլակ
Henaran.am-ն այս օրերին իր ընթերցողներին է ներկայացնում ամանորյա սեղանի կերակրատեսակների բաղադրատոմսերը, որոնց պատրաստման գաղտնիքներն ու բաղադրությունը բանաստեղծուհի, խոհարար Սոնա Թաշչյանինն է: Այսօր ներկայացնում ենք պահքի կոլոլակի պատրաստման եղանակն ու բաղադրությունը:
Խմորը
1 1/2 բ. մանր կորկոտ
1 1/2 բ. խաշած կարտոֆիլ
1 ճ. գ. պղպեղի մածուկ
քիմիոն
աղ
Միջուկը
2 բ. խաշած հատիկեղեն (կամ կարտոֆիլ)
2 սոխ
1 ճ. գ. պղպեղի մածուկ
2 ճ. գ. թահին
չորացրած ծիթրոն
բահար,
աղ,
ձեթ` տապակելու համար
Պատրաստություն
• Պատրաստել միջուկը. նախ` մանրացնել սոխը, տապակել ձեթի մեջ, ավելացնել խաշած հատիկեղենը (կամ ճզմված կարտոֆիլը), ապա համեմել:
• Խմորը: Կարտոֆիլը տաք վիճակում ճզմել, խառնել
կորկոտը, պղպեղի մածուկ ու քիմիոնը և ձեռքերը թրջելով շաղել մինչև փափուկ ու չկպչող խմորի վերածվի: • Պատրաստել կոլոլակները, ապա տապակել առատ ու տաք ձեթի մեջ:
Տատիկի խոհանոց ֆեյսբուքյան էջից