Ուտելիքի հոտն ազդում է ախորժակի վրա
Նիդեռլանդներում իրականացված հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ ուտելիքի հոտը կարող է ազդել ախորժակի վրա:
Dailly Mail-ը հաղորդում է, որ Flavour ամսագրում հրատարակված հետազոտության արդյունքները ցույց են տալիս, որ որքան սուր է ուտելիքի հոտը, այնքան ավելի քիչ են սնվում մարդիկ: Եթե հետազոտությունն իսկապես ճիշտ է, ապա այս եղանակը կարելի է օգտագործել նույնիսկ քիչ ուտելու և քաշը նվազեցնելու համար:
Ուտելիքի հոտը կախված է նրանից, թե ինչից է այն պատրաստված և ազդում է նրա վրա, թե որքան շատ է մարդը պատրաստ համտեսելու դրանք: Սա է պատճառը, որ մարդիկ անծանոթ կամ չհավանած ուտելիքից միշտ առավել քիչ են ուտում, քան իրենց սիրած ուտեստից:
Բժիշկ Ռենե Ա.-ն, ով իրականացրել է հետազոտությունն, ասում է որ սա կարող է օգնել այն մարդկանց, ովքեր փորձում են նվազեցնել իրենց մարմնի քաշը: