Որոշակի սննդամթերքից չօգտվելը կարող է հետագայում ալերգիաների պատճառ դառնալ
Ըստ նոր հետազոտության արդյունքների` այն երեխաներին, որոնց վաղ տարիքում չեն թույլատրում որոշակի սննդամթերքից օգտվել, հետագայում ալերգիաներ ունենալու ավելի մեծ վտանգ է սպառնում:
Mail Online-ը գրում է, որ հետազոտությունը ցույց է տվել, որ ծնողները չպետք է իրենց երեխային դաստիարակեն այնպես, որ նա հրաժարվի որոշ տեսակի սննդամթերքներից, և ընդհակառակը՝ պետք է այնպես անեն, որ նրանք վաղ տարիքում ուտեն այնպիսի սնունդ, որը, ինչպես ծնողները ենթադրում են, հետագայում կարող է ալերգիայի պատճառ դառնալ:
Այս նոր հետազոտությունն ամբողջովին դեմ է այն ավանդական պատկերացմանը, ըստ որի՝ ծնողները հղիության ընթացքում և երեխայի կյանքի առաջին տարիներին պետք է նրանց հեռու պահեն «վտանգավոր» ուտելիքներից:
Այժմ երեք հիմնական հետազոտություն է իրականացվում, որոնք կփորձեն պարզել, թե ինչպես պաշտպանվել սննդի վատ ազդեցությունից:
Այս հետազոտությունները իրականացվում են Լոնդոնի Քինգս քոլեջում, Քեմբրիջի համալսարանում և Հյուսիսային Կալիֆոռնիայի Դյուք համալսարանում: