Կակաոն և շոկոլադը կենսական անհրաժեշտություն են
Կակաոյի պարունակությամբ մթերքների մեծամասնության վերլուծությունը օգնել է Հալե Վիտենբերգի համալսարանի և Մաքս Ռուբների ինստիտուտի գիտնականներին հայտնաբերելու հազվագյուտ վիտամին D2, որը կարող է ոչ միայն բարձրացնել ուղեղի արդյունավետությունը, այլև ամրացնել իմունային համակարգը՝ հաղորդում է EurekAlert-ը:
Վերլուծությունը ցույց է տվել, որ կակաոյի յուղը և մուգ շոկոլադը ունեն մեծ քանակությամբ վիտամին D2, քան սպիտակ շոկոլադը: Վիտամին D2-ի բացակայությունը մարմնում կհանգեցնի ռախիտի և օստեոպորոզի, ինչպես նաև շնչառական վարակների առաջացման ռիսկի: Միևնույն ժամանակ, վիտամին D2-ը անհրաժեշտ մակարդակում պահպանելը մարդուն կենսուրախ և ամուր է դարձնում, ամրացնում է դիմադրողականությունը և արյան շրջանառությունը։