Թեյի օգտակար հատկանիշները

Թեյն ունի հանգստացնող հատկություն, այն ակտիվացնում է նյութափոխանակությունը, կարգավորում է սրտի աշխատանքը, բուժում է անոթները, նորմալացնում է մարսողությունն ու նյարդային համակարգը:
Թեյն իր մեջ պարունակում օգտակար միկրոմասնիկներ, որոնք գրեթե չեն հանդիպում այլ սննդամթերքներում, դրանք են` պղինձը, ֆտորը, երկաթը, մանգանը, ցինկը, կալցին: Թեյը դանդաղեցնում է չարորակ ուռուցքների աճը, զգալիորեն նվազեցնում է քաղցկեղածին բջիջների առաջացումը: Թեյի մեջ կան նաև ցինկ, որը չափազանց անհրաժեշտ է հղիներին: Թեյը բարեկեցիկ ազդեցություն է ունենում բջիջների վրա, դանդաղեցնում է դրանց ծերացումը, դրանով իսկ երկարացնելով կյանքը: Բացի այդ, թեյի տերևները երիտասարդեցնող ազդեցություն են ունենում ու այս առումով 18 անգամ գերազանցում են վիտամին E-ի հատկանիշները: