Ինչպես միսն ավելի փափուկ դարձնել
Փափուկ միսն ավելի լավ է եփվում, ավելի համեղ ու հյութեղ է լինում։ Ահա թե ինչպես կարելի է փափկացնել միսը։
Մարինացնել
Մսի վրա տարբեր համեմունքներ կամ բաղադրիչներ լցնելով՝ կարող ենք փափկացնել այն։ Միսը մարինացնելու համար դրա վրա կարող եք տարբեր բաներ լցնել՝ լիմոնի հյութ, քացախ, կիվի, գարեջուր, կեֆիր, նայած, թե ձեռքի տակ ինչ ունեք։
Աղաջուր
Որպեսզի միսն ավելի փափուկ լինի, կարող եք այն աղաջրի մեջ մտցնել։ Միսը մտցրեք աղաջրի մեջ՝ ամբողջովին այն ծածկելով, ապա կես ժամով դրեք սառնարանը։
Ծեծել
Հատկապես լանգետ պատրաստելու համար փափուկ միս է անհրաժեշտ, ինչի համար հատուկ մուրճիկով ծեծեք միսը՝ եփելուց կամ տապակելուց առաջ։
Կտրվածքներ
Միսը կփափկի նաեւ, եթե դրա վրա կտրվածքներ անեք։ Դանակի ծայրով ոչ խորը կտրվածքներ արեք։