Կիտրոնի հյութի օգտակար հատկանիշները
Հավանաբար, բոլորս լսել ենք այս հրաշագործ, և միևնույն ժամանակ շատ պարզ պատրաստվող ըմպելիքի մասին: Սակայն իրականում շատ քչերը գիտեն, թե որքան օգտակար է այն օրգանիզմի համար: Այն իրենից ներկայացնում է մեկ բաժակ կիտրոնի հյութ և համապատասխանաբար տաք ջուր: Ստորև կարող եք ծանոթանալ այս ըմպելիքի օգտագար հատկություններին:
1. Մեծ քանակությամբ օգտակար նյութեր՝ B, A, C, P խմբի վիտամիններ, կալցիում, երկաթ, ֆոսֆոր, մագնիում, ցինկ, ինչպես նաև մեծ քանակությամբ կալիում: Այն օգնում է կանոնակարգել ուղեղի և նյարդային համակարգի բնականոն աշխատանքը:
2. Լավացնում է մարսողական համակարգի, լյարդի և աղիների աշխատանքը: Սակայն մարսողական համակարգի լավացման համար անհրաժեշտ է այն խմել ուտելուց 15-30 րոպե առաջ:
3. Օգնում է պայքարել սրտի հիվանդությունների դեմ: Այն նաև նպաստում է զարկերակների և արյան անոթների մաքրմանը:
4. Եվ վերջապես, այս հրաշք ընպելիքը մաքրում է արյունը: Լիմոնով ջուրը համարվում է արդյունավետ միջոց՝ արյան բարձր ճնշումը նվազեցնելու համար:
Սակայն մեկ կարևորագույն նկատառում. կիտրոնի հյութը պատրաստելիս, անպայմանորեն օգտագործեք նաև կիտրոնի կեղևը, հակառակ պարագայում, այն չի ունենա օգտակար ազդեցություն ձեր առողջության վրա: