Կիվիի օգտակար հատկությունները
Կիվին հրապուրում է իր կանաչ գույնով և արևադարձային համով: Սակայն կիվիի իրական գրավչությունը թաքնված է իր օգտակար հատկություններում: Դրանք են`
– կարգավորում է արյան ճնշումը
– պաշտպանում է ԴՆԹ-ն վնասվելուց
– խթանում է դիմադրողական համակարգը
– նպաստում է քաշի նվազեցմանը
– լավացնում է մարսողական համակարգը
– օրգանիզմը մաքրում է զանազան տոքսիններից
– օգտակար է շաքարային դիաբետ ունեցողների համար
– բարելավում է տեսողությունը
– վիտամին E-ի աղբյուր է, որն անհրաժեշտ է առողջ մաշկ ունենալու համար