Գիտնականներն անվանել են լավագույն առավոտյան ըմպելիքը
Գիտնակնները պարզել են, որ թարմ նարնջի հյութը նպաստում է դիմադրողականությունն ամուր պահելուն եւ ավել քաշը վերահսկելուն:
Նրանք գիտափորձ են անցկացրել, որի արդյունքում պարզվել է, որ նարնջի հյութի օգատգործումից հետո գիտափորձի մասնակիցների արյան մեջ ավելի քիչ գլյուկոզա է եղել եւ ավելի շատ այն նյութերից, որոնք գիտնակաները համարում են լավ դիմադրողականության գրավականը:
Այդ պատճառով էլ նարնջի հյութը համարվել է ամենաօպտիմալ ըմպելիքը նախաճաշին: Նրա շնորհիվ նաեւ սրտանոթային հիվանդությունների, շաքարային դիաբետի եւ ճարպակալման հավանականությունն է նվազում, կարգավորվում է նյութափոխանակությունը: