Ինչպիսի՞ հատապտուղներն են օգտակար երեխաների համար
Գրեթե բոլոր մրգերն ու հատապտուղները վառ գույներ ունեն, հետևաբար պարունակում են մեծ թվով պիգմենտներ: Ցավոք, լիկոպինն ու կարոտինը կարող են առաջացնել ալերգիկ ռեակցիաներ ոչ միայն սննդային ալերգիա ունեցող երեխաների, այլ նաև առողջ երեխաների մոտ:
Սա պետք է հաշվի առնել, եթե ցանկանում եք ձեր երեխային ուրախացնել ամառային հատապտուղներով: Ընտրեք հատապտուղներից նրանք, որոնք կարող են երեխային մաքսիմալ օգուտ պարգևել:
Ազնվամորի. Պարունակում է օրգանական թթուներ, ինչպես նաև կալցիում, ֆոսֆոր, երկաթ, մանրաթելեր: Հզոր քրտնացնող և ջերմությունը իջեցնող միջոց է:
Սև հաղարջ. Վիտամին С-ի պարունակության առումով ռեկորդսմեն է: Նաև պարունակում է В վիտամին, կարոտին, պեկտիններ, կալիում, կալցիում, մագնիում, ֆոսֆոր: Ակտիվացնում է սրտանոթային համակարգը: Օգտակար է մրսածության և գաստրիտի դեպքում: Սև հաղարջից կարելի է պատրաստել հյութ, դոնդող, մարմելադ, ժելե և այլն: Բոլոր դեպքերում վիտամին С-ն հրաշալի պահպանվում է:
Կարմիր հաղարջ. Վիտամին А-ի քանակով զգալիորեն գերազանցում է սև հաղարջին: Օգտակար հատկությունները շատ նման է սև հաղարջին: Երեխաներին հակացուցված չէ: Շատ համեղ է դրանից պատրաստված դոնդողը: Խորհուրդ է տրվում պատրաստել ըմպելիքներ, կոմպոտ: