Ողջ ճշմարտությունը խաշի մասին
«Խաշը դա ծիսական կերակրատեսակ է, որը մատուցվել է հարսանիքի հաջորդ օրը խնամականչին: Հնում հարսանիքները մեծամասամբ իրականացվել են ուշ աշնանը, ձմռանը կամ վաղ գարնանը: Անասունի մորթը եղել է ծես , որի հաջորդ օրը մսեղենից պատրաստում էին հարսանյաց հանդեսի բոլոր կերակրատեսակները, իսկ հաջորդ օրը խնամականչին խնամիները հրավիրվում էին խաշի սեղանի շուրջ շարունակելու հարսանյաց ծեսը:
Դե անկեղծ ասեք, իսկ դուք գիտեիք???»:
«Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» հասարակական կազմակերպության նախագահ Սեդրակ Մամուլյանի գրառումը: