Սև պղպեղն ընդդեմ ավելորդ քաշի
Կորեացի գիտնականները պարզել են, որ սև պղպեղն օգնում է ազատվել ավելորդ քաշից: Շնորհիվ իր մեջ պարունակվող պայպերին նյութի՝ այն արգելափակում է ճարպային բջիջների առաջացումը: Հենց այդ նյութով է պայմանավորված պղպեղի յուրօրինակ համը: Խոսքը մասնավորապես վերաբերում է կծու չիլիական պղպեղին:
Սեուլի Սեջոնգ համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ կերակրատեսակներում, որպես համեմունք, ակտիվորեն օգտագործվող սև պղպեղը կասեցնում է ճարպային բջիջների առաջացումը: Պայպերինը նաև նվազեցնում է խոլեստերինի քանակը:
Սև պղպեղը արևելյան ավանդական բժշկության մեջ օգտագործվել է հարյուրամյակների ընթացքում: Համեմունքն իր բուժիչ հատկությունների շնորհիվ կարգավորում է աղեստամոքսային խանգարումները, ցավերը, բորբոքումները և այլն: