Ճակնդեղի բուժիչ հատկությունները
Ճակնդեղը հարուստ է բջջանյութով, սպիտակուցով և ջրով: Այն լրացուցիչ էներգիա է հաղորդում և բուժիչ հատկությունների շնորհիվ կանխում տարատեսակ հիվանդություններ, հատկապես օգտակար է լյարդի համար:
– կանխում է անեմիան և նպաստում է հեմոգլոբինի արտադրությանը
– օգնում է օրգանիզմում նոր բջիջների ստեղծմանը՝ունենալով երիտասարդացնող ազդեցություն
– բարելավում է մարսողությունը
– կարգավորում է նյութափոխանակությունը
– օրգանիզմից հեռացնում է թունավոր նյութերը
– կանխարգելում է չարորակ ուռուցքների առաջացումը, իսկ առկայության դեպքում դանդաղեցնում դրանց աճը
– մաքրում է անոթները
– օգտակար է աթերոսկլերոզի և արյան բարձր ճնշման դեպքում
– բարձրացնում է տղամարդկանց սեռական ակտիվությունը
– թեթևացնում է կանանց դաշտանային ցավերը
– ունի միզամուղ, ցավազրկող և հակաբորբոքային հատկություն
– բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը
– անփոխարինելի է վահանաձև գեղձի հիվանդությունների դեպքում՝ իր մեջ պարունակվող յոդի ռեկորդային քանակի շնորհիվ:
Ճակնդեղը, որի կալորիականությունն ընդամենը 40 կկալ է, կարևոր տեղ է զբաղեցնում դիետիկ սննդակարգում: Այն լավագույնս հագեցնում է քաղցը՝ միևնույն ժամանակ ցածր կալորիականության շնորհիվ չնպաստելով ճարպակալմանը: Ճակնդեղի օգտագործումը հատկապես ցուցված է հղի կանանց: