«Պետք է ճիշտ սնվել»
Սննդի խորհրդատու, բ.գ.դ., պրոֆեսոր, Հասմիկ Եղիազարյանը նշում է, որ 2,5-ից 3 ժամ ընդմիջումներով պետք է սնունդ ընդունել:
«Եթե տոնական օրերին մեկ տեղից մյուս տեղ են գնում, կարող են նախաճաշել իրենց տանը, հետո նոր արդեն գնան հյուր: Եթե ճաշի ժամ է, լիարժեք կարելի է ճաշել, ոչ թե անընդմեջ ծամել, հենց դա է ծանրաբեռնում ստամոքսը»,- այսօր «Հենարան» ակումբում լրագրողների հետ հանդիպման ժամանակ ասաց սննդի խորհրդատուն:
Բանախոսը շեշտեց՝ բոլոր ճաշատեսակները եւ աղցանները շատ նպաստավոր են առողջ ապրելակերպի համար: Պարզապես դրանք խառնելն է սխալ: Հերթականությունը եւ մթերքների համակցությունը պետք է աշխատել ճիշտ ընտրել:
«Ցանկալի է հաց ուտելիս սկսել բանջարեղենից, կամ բանջարեղենային աղցանից, որոնք նպաստում են աղեստամոքսի աշխատանքին»,- նշեց ասմիկ Եղիազարյանը:
Մանրամասները՝ տեսանյութում: