Սուրճը պայքարում է դիաբետի դեմ
Գերմանացի գիտնականները լայնամասշտաբ ուսումնասիրությունից հետո պարզել են, որ օրական 4 բաժակ սուրճը կարող է նվազեցնել շաքարային դիաբետի ռիսկը:
Մասնագետները 9 տարվա ուսումնասիրությունից հետո եկել են այն եզրակացության, որ նման քանակով սուրճի պարբերաբար օգտագործումը 2-րդ տեսակի դիաբետով հիվանդանալու հավանականությունը 30 տոկոսվ նվազեցնում է:
Հատկանշական է, որ նման արդյունքի կարելի է հասնել թե կոֆեին պարունակող սուրճի օգնությամբ եւ թե առանց կոֆեինի: Բացի այդ, պարզվել է, որ 4-ից ավելի բաժակ սուրճի օգտագործումը կապված չէ խրոնիկական հիվանդությունների զարգացման հետ: