15 Նոյեմբերի, Հինգշաբթի, 2018

Գարեջրի բուժիչ ազդեցությունը

1024472578

Գարեջրին անընդհատ վերագրվում է բուժիչ հատկություններ: Էրլանգեն-Նյուրնբերգի համալսարանի Կլաուս Հելլերբրանդի թիմի գիտնականները ավելի մանրամասն ուսումնասիրել են գարեջրի բաղադրության մեջ մտնող և դրա դրական ազդեցությունը որոշող երկու նյութեր՝ տեղեկացնում է Focus-ը:

Դա քիմիաթերապիա է, որը կոչվում էքսանթոհումոլ և իզո-ալֆա-դառը թթուներ, որոնք պարունակվում են խմիչքում:

«Ուսումնասիրության ընթացքում հայտնաբերվել է, որ քսանթոհումոլը կարող է կանխել ավելորդ քաշի և անառողջ դիետայի հետևանքով առաջացած լյարդի ճարպոտումը։ Բացի այդ, այս նյութը, ըստ երևույթին, կարող է սպանել լյարդի քաղցկեղային բջիջները: Ինչպես հաղորդում են գիտնականները՝ այն կարող է հակազդել քաշի ավելացմանը: Իզո-ալֆա-դառը թթուները խոչընդոտում են լյարդի վնասվածքի զարգացմանը և դրական ազդեցություն ունեն գլյուկոզայի և ճարպային նյութափոխանակության վրա»,- ասվում է հրապարակման մեջ:

Արխիվ

Նոյեմբերի 2018
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Հոկտեմբերի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ