23 Փետրվարի, Saturday, 2019

Ինչո՞վ է վտանգավոր խորովածը․ գիտնականներ

xr-540x360

Օքսֆորդի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ քարածխի միջոցով պատրաստված ուտեստների, նաև խորովածի, հաճախ օգտագործումը մեծացնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների հետևանքով վաղաժամ մահվան վտանգը։ Այս մասին ասվում է EurekAlert!-ում։

Դա է ապացուցել Չինաստանի 341 730 բնակչի մասնակցությամբ գիտափորձը։

Կամավորների շուրջ 22․5 տոկոսը 30 տարի ուտեստ պատրաստելու համար կարծր վառելիք է գործածել, 24․6 տոկոսը 10-29 տարի է այդպիսի վառելիք օգտագործել, 53 տոկոսը՝ տասը տարուց պակաս կամ երբեք։ Հետազոտության ընթացքում սիրտ-անոթային հիվանդությունների պատճառով 8304 մարդ է մահացել։

Գիտնականները խորհուրդ են տալիս ուտեստներ պատրաստելիս էլեկտրականությունից կամ գազից օգտվել։

Արխիվ

Փետրվարի 2019
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Հունվարի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ