23 Սեպտեմբերի, Saturday, 2017
USD
480.84
EUR
538.73
RUB
7.10
+2 °C
Երևան
+12°C
--2°C

Ինչու խորովածի միսը չարժե քացախով մշակել

SHashlyik-so-smetanoy

Ամռանը հաշված օրեր են մնացել, կարելի ա ասել՝ խորովածի «սեզոնը բացվում է»։ Համեղ խորոված ստանալու համար շատ կարեւոր է նախապես միսը ճիշտ մշակելը։ 

Շեֆ-խոհարար Սոսլան Մարշանովը МК-ին ներկայացրել է, թե ինչպես կարելի է լավագույնս մշակել խորովածի միսը։

Թեեւ շատերը միսը մշակում են քացախով, սակայն խոհարարը նշում է, որ դա ամենեւին էլ լավագույն տարբերակը չէ։ Ճիշտ է՝ քացախը փափկեցնում է միսը, սակայն փչացնում է դրա համը։ Քացախ կարելի է ավելացնել, եթե միսը չափազանց չոր ու ձիգ է։ Իսկ եթե ոչ, նախընտրել է կիվիով մշակումը, այն նույնպես փափկեցնում է միսը, սակայն չի փոխում դրա համը։

Այս դեպքում լիմոնը եւս նախընտրելի չէ, այն համեղ է ձկան դեպքում, սակայն ոչ խոզի, գառան կամ տավարի մսի։

Խոհարարը խորհուրդ է տալիս նաեւ խորովածի մսի մշակման տարբերակը՝ կտրատած սոխ, աղ, սեւ աղացած պղպեղ։ Միսը պետք է մարինացնել ու թողել առնվազն մի քանի ժամ՝ խորովելուց առաջ։

 

 

 

Արխիվ

Սեպտեմբերի 2017
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Օգոստոսի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ