09 Դեկտեմբերի, Կիրակի, 2018

Խոհանոցային գաղտնիքներ, որոնք միայն խոհարարները գիտեն /ֆոտո/

1489123561_6

Այս հնարքները ձեր կյանքը կհեշտացնեն, իսկ պատրաստման գործընթացը հաճույքի կվերածեն։ Ահա մի քանի խոհանոցային գաղտնիքներ, որոնք հիմնականում միայն խոհարարներին են հայտնի։

Լիմոնի առավելագույն շատ հյութ

Որպեսզի լիմոնի հյութը հնարավորինս շատ քամեք, սեղանի երեսով պտտեք լիմոնը՝ մի փոքր այն սեղմելով։

 
Գինու սառնություն 
Որպեսզի գինին սառը մնա, դրա մեջ մի քանի հատ սառեցրած խաղողի հատիկ գցեք։
 

Կոճապղպեղի արագ մաքրում
Որպեսզի կոճապղպեղն արագ մաքրվի, այն մաքրեք սովորական գդալով։ Գդալն անցկացրեք կոճապղպեղի վրայով՝ մի թեթեւ այն սեղմելով։

 

Ձուն՝ ջեռոցում 
Դուք կարող եք միանգամից մի քանի ձու պատրաստել եւ շատ համեղ։ Դրեք ձվերը ջեռոցի ցանցի վրա, ջեռոցը տաքացրեք 160 աստիճան եւ թողեք՝ 15 րոպե մնա։

 

Ձկի պատրաստման հրաշալի տարբերակ

Նախքան ձուկը ձեռոցը դնելը՝ այն ծածկեք լիմոնի կտորներով, նախ հրաշալի համ կստանա, հետո՝ չի այրվի։

 

Որպեսզի եռալիս ջուրը չթափվի
Պարզապես կաթսայի վրա փայտե գդալ դրեք, եւ ջուրը չի թափվի։

 

Պաղպաղակը սառույցի չվերածելու համար

Որպեսզի պաղպաղակը չափից շատ չսառի ու սառույցի չվերածվի, այն պոլիէթիլենային տոպրակով դրեք սառցախցիկը։

 

Սխտորը հեշտ մաքրելու համար
Որպեսզի սխտորը հեշտ մաքրեք, այն դրեք տարրայի մեջ, կափարիչով ծածկեք, թափ տվեք։

 

 

Արխիվ

Դեկտեմբերի 2018
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
ՆոյեմբերիՀունվարի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ