17 Օգոստոսի, Ուրբաթ, 2018

Դեղձի օգտակար հատկությունները

14102623_887057934757518_7260304260706010875_n

Դեղձը, որի կալորիականությունը կազմում է 44 կկալորիա 100 գրամում, օգատգործվում է բազմաթիվ դիետաներում և կոսմետոլոգիայի բնագավառում:

Դեղձը ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ: Այն պարունակում է բազմաթիվ օրգանական թթուներ, հանքային աղեր, երկաթ, կալիում, ֆոսֆոր, պղինձ, ցինկ, վիտամիններ:

Բացի այս ամենը, դեղձը պարունակում է պեկտիններ և եթերային յուղեր: Իսկ դրա կորիզը պարունակում է դառնահամ նուշի յուղ և վիտամին B17, որի օգտակար հատկությունները շատ հայտնի են:

Դիետոլոգները նշում են, որ բավական է օրական օգտագործել 3-4 հատ դեղձ և ձեր քաշը հաստատապես կսկսի նվազել: Միևնույն ժամանակ օրգանիզմը կստանա բազմաթիվ օգտակար նյութեր և վիտամիններ:

Սակայն, չնայած այս բոլոր օգտակար հատկություններին, դեղձը ունի նաև որոշ սահմանափակումներ օգտագործման մեջ:

Դեղձի կեղևը կարող է առաջացնել ալերգիկ դրսևորումներ: Պետք է նաև իմանալ, որ դեղձը շուտ փչացող միրգ է, այդ պատճառով պետք է հատուկ ուշադրություն դարձնել այս միրգը ընտրելիս:

Արխիվ

Օգոստոսի 2018
ԵԵՉՀՈՒՇԿ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Հուլիսի

ՎԵՐՋԻՆ ԼՈւՐԵՐ